Sprawozdanie z I i II kolejki Company Volleyball League

cvl_2016_69

Za nami pierwsza kolejka rozgrywek Company Volleyball League sezonu 2016/2017. Poniżej wyniki spotkań:

ZUS 3 (25:20 / 25:16 / 25:22) 0 NOX SHADOWS

NOX SHADOWS 0 (21:25/15:25/19:25) 3 STAFF TEAM

ZUS 3 (25:15 / 25:16 / 25:22) 0 PETARDA

W pierwszym spotkaniu drużyna ZUS miała za rywala zespół NOX SHADOWS. W pierwszym secie do pierwszej przerwy technicznej pojedynek był wyrównany, ale w końcówce to gospodarze już dominowali. Druga i trzecia partia również padła łupem zespołu ZUS, który w ten sposób zdobył swoje pierwsze trzy punkty w rozgrywkach i pokazał, iż zamierza bronić tytułu wywalczonego w zeszłym sezonie.

Drugi pojedynek to starcie drużyn NOX SHADOWS i STAFF TEAM. Początek pierwszej partii to prowadzenie 10:7 dla gospodarzy. W drugiej części STAFF ostro wziął się do pracy i odrobił straty wygrywając seta do 22. W drugim i trzecim to goście cały czas kontrolowali grę i ostatecznie te partie padły łupem gości, którzy wygrali całe spotkanie bez straty seta. Ostatni mecz tego dnia to pojedynek zespołów ZUS i PETARDA. Pierwsze dwa sety gospodarze pewnie wygrali. W trzecim PETARDA podjęła walkę, ale końcówka należała do ZUS-u. Dzięki temu po pierwszej serii spotkań ZUS zasiadł w fotelu lidera.