Sprawozdanie z III edycji pucharu rozgrywek Company Futsal League

PUCHAR_CFL_FOTA_01

W dniu 5 czerwca 2016 roku w hali widowiskowo – sportowej SOŚNICA odbyła się III edycja pucharu ligi Company Futsal League. W rywalizacji udział wzięło 15 drużyn, które zostały podzielone na 4 grupy. Do fazy pucharowej awans uzyskiwały tylko zespoły z pierwszych dwóch miejsc z każdej z grup.

Jako pierwsze na boisko wyszły zespoły BAD BOYS (zwycięzca rozgrywek sezonu 2015/2016) oraz FC AMELINIUM (mistrz z sezonu 2014/2015). Ostatecznie po zakończonym spotkaniu górą byli obecni mistrzowie. Drugi pojedynek tej grupy zakończył się bezbramkowym remisem i to spowodowało, iż na początku rywalizacji walka wyglądała bardzo zacięcie. W drugiej serii spotkań zarówno BAD BOYS jak i FC AMELINIUM odniosły jednobramkowe zwycięstwa. Pomimo tego w walce o wyjście z drugiego miejsca walczyły zarówno FC AMELINUM, PINKI i FC MARIAN. Ostatecznie dzięki wygranej nad zawodnikami FC MARIAN to drużyna FC AMELINIUM zameldowała się w ćwierćfinałach.

PUCHAR_CFL_2016_020d

W grupie B, jako pierwsi rywalizację rozpoczęli HL DISPLAY i MASACRA. Pojedynek od samego początku był wyrównany, a na dodatek na sekundy przed końcem HL był bliski wyrównania. Ostatecznie MASACRA wygrała 3:2 i mogła dopisać do swojego konta pierwsze punkty. W kolejnym spotkaniu FUTSAL GANG pokonał ekipę PIECUCHY 2:1 i tym samym pokazał, iż będzie się liczył w grze o fazę pucharową. Przed ostatnią kolejką trzy zespoły walczyły o przejście do dalszej rundy turnieju. Ostatecznie po wygranej 2: 0 zespołu HL DISPLAY nad ekipą FUTSAL GANG oraz zwycięstwie MASARCY 3:1, do ćwierćfinałów awansowały HL DISPLAY i MASACRA.

PUCHAR_CFL_2016_020o

Spotkania trzeciej grupy rozpoczęły się o godzinie 12:00. Pierwsze punkty na konto zostały dopisane zawodnikom FATER Z MODYMI, oraz FC RENTA i KOLEKTYW FC. Ostatecznie po zaciętej walce z tej grupy awansowały FATER Z MODYMI i KOLEKTYW FC, który owy awans zapewnił sobie wygrywając 4:2 z zawodnikami zespołu FC GLADIATOR HUTA ŁABĘDY. Jako ostatni do gry przystąpili zawodnicy FC PROMIL, FEBYS MONTERY i OGO. W pierwszym spotkaniu FC PROMIL pomimo iż przegrywał 1:0 zdołał wyrównać, a w końcówce strzelić zwycięską bramkę. Taki obrót sprawy spowodował, iż rywalizacja między OGO i FEBYS MONTERY w drugim meczu tej grupy była jednocześnie walką o grę w dalszej fazie turnieju. Ostatecznie dzięki wygranej 1:0 to MONTERY mogły cieszyć się z awansu do fazy pucharowej.

PUCHAR_CFL_2016_050

W pierwszym pojedynku ćwierćfinałowym BAD BOYS grało z HL DISPLAY. Pomimo kilku odważnych ataków z strony HL DISPLAY to gospodarze zdobyli bramkę i wyszli na prowadzenie. Mimo wielu prób nie udało się zawodnikom HL zdobyć bramki, a na dodatek po jednej z kontr rywale powiększyli przewagę, której nie oddali już do końca. Drugi mecz tej fazy rozgrywek to starcie ekip FC AMELINIUM i MASACRA, który pewnie wygrali zawodnicy MASACRY i zostali w ten sposób drugim półfinalistą. O trzecie miejsce w półfinałach grali FEBYS MONTERY i FATER Z MODYMI. Pierwsza bramka padła po rzucie wolnym i nieszczęśliwym rykoszecie. Chwilę po tym było już 2:0, ale mimo tego goście złapali jeszcze kontakt strzelając gola na 1:2.  Niestety szybko przeprowadzone dwie kontry zakończone bramkami spowodowały, iż to FATER Z MODYMI grali dalej. Ostatni mecz tej fazy między KOLEKTYW FC i FC PROMIL zakończył się pewnym zwycięstwem zawodników gospodarzy i tym samym PROMIL odpadł z turnieju.

W pojedynkach półfinałowych i wygranych zespołów BAD BOYS i KOLEKTYW FC, w walce o trzecie miejsce spotkali się zawodnicy FATER Z MODYMI i MASACRY. Po zaciętej walce na najniższym stopniu podium stanęła drużyna MASACRY.

Finał turnieju był niesamowicie szybkim i ciekawym spotkaniem. Zarówno jedna jak i druga drużyna próbowały stworzyć sobie okazje do zdobycia bramki, ale na tablicy widniał wynik bezbramkowy. Kiedy to wszyscy szykowali się na serię rzutów karnych na 30 sekund przed ostatnim gwizdkiem fenomenalnym strzałem popisał się zawodnik KOLEKTYW FC, który w ten sposób dał zwycięstwo swojej drużynie. Ostatnie wyróżnienie drużynowe w postaci pucharu Fair Play powędrowało na ręce drużyny BAD BOYS.

PUCHAR_CFL_2016_115

Wszystkim drużynom dziękujemy za udział w turnieju, a zwycięzcom gratulujemy sukcesów. Przed nami trzymiesięczna przerwa w rozgrywkach ligowych, a na początku września startujemy z drugą edycją turnieju FEBYS CUP oraz tydzień po tym wydarzeniu rozpoczynamy IV sezon Company Futsal League. Zapraszamy do zapisów i udziału w oby wydarzeniach. Szczegóły już niebawem na naszej stronie i profilu facebook-owym.

Udział wzięli