Sprawozdanie z III kolejki Company Volleyball League

cvl_2016_219

cvl_2016_245

W pierwszym spotkaniu drużyna ZUS miała za rywala zespół JARZYNKA NA CIEPŁO. Od samego początku goście zawiesili zeszłorocznym mistrzom wysoko poprzeczkę. Pierwsza partia toczyła się pod kontrolą zawodników JARZYNKA NA CIEPŁO, którą wygrali. W drugiej goście znowu odjechali swoim rywalom, ale tym razem ZUS zdołał dogonić wynik, a w końcówce przechylić go na swoją korzyść. Trzecia partia była również bardzo wyrównana. Ostatecznie JARZYNAKA NA CIEPŁO wygrywając seta na przewagi pokonała swoich rywali.

Drugi mecz pomiędzy zawodnikami STAFF TEAM i ekipą PETARDA był również bardzo wyrównanym starciem. Przez większą część pierwszego seta PETARDA prowadziła, ale w końcówce gospodarze odrobili straty i wygrali partię. Szaleńcza pogoń dała się we znaki zawodnikom STAFF TEAM w kolejnym secie, którego przegrali do 18.  Po raz kolejny tego dnia o zwycięstwie musiał decydować trzeci set. W tej partii STAFF TEAM wypracował sobie niewielką przewagę, którą dowiózł bezpiecznie do końca i wygrał do 22.

Pomimo porażki w fotelu lidera nadal zasiada ZUS. Natomiast STAFF TEAM zbliżył się do pierwszego miejsca na różnicę dwóch punktów.