Sprawozdanie z IV kolejki Company Volleyball League

cvl_2016_292

W pierwszym spotkaniu drużyna STAFF TEAM miała za rywala zespół JARZYNKA NA CIEPŁO. Od samego początku spotkanie było bardzo wyrównane. Na początku pierwszej partii gospodarze wypracowali sobie kilkupunktową przewagę, dzięki której wygrali pierwszego seta do 20. W drugim secie żadna z drużyn nie umiała odskoczyć na więcej niż dwa punkty. Ostatecznie partia ta rozstrzygnęła się na korzyść zespołu JARZYNKA NA CIEPŁO. W tym momencie w spotkaniu był remis, a więc o wszystkim decydowała ostatnia partia. Szaleńcze tempo w drugim secie odczuli bardziej zawodnicy STAFF TEAM. W związku z tym dzięki wygranej do 18 to JARZYNKA NA CIEPŁO mogła się cieszyć z wygranej.

Zaplanowane na ten dzień drugie spotkanie nie doszło do skutków gdyż ekipa NOX SHADOWS nie stawiła się na meczu i tym samym PETARDA otrzymała łatwe trzy punkty.

W tabeli na fotelu lidera nadal zasiada ZUS, a dzięki dzisiejszym wynikom w czołówce zrobiło się bardzo ciasno.