Sprawozdanie z IV kolejki Company Volleyball League

W dniu 21-01-2018 czwartą kolejkę ligi siatkówki CFL.

W pierwszej rywalizacji zawodnicy ENDORFIN NEWTECH podejmowali ekipę FURIA.  Od samego początku gospodarze dyktowali warunki spotkania. Niemniej jednak w pierwszych dwóch setach rywale próbowali nawiązać walkę, co się jednak nie udawało.  Ostatecznie gospodarze wygrali 3:0

W drugiej rywalizacji zespół STAFF TEAM grał z zawodnikami drużyny GRAM KIBICUJĘ POMAGAM. Pierwsza partia po zaciętej walce padła łupem gości. W drugiej partii lepsi okazali się zawodnicy STAFF TEAM. Trzecia partia rozpoczęła się od mocnego uderzenia gospodarzy, którzy na pierwszej przerwie technicznej prowadzili 8:1. Rywale gonili wynika, ale nie dali rady.

W kolejnym meczu ENDORFINA NEWTECH grała z GRAM KIBICUJĘ POMAGAM. Zaczęło się od łatwo wygranej partii przez ENDORFINĘ. Z kolei w drugiej rywale się obudzili i ją wygrali. W trzeciej ponownie gospodarze narzucili swój styl gry i dzięki temu wygrali cały mecz 2:1.

Ostatnia rywalizacja tego dnia to mecz między zespołami ZUS i STAFF TEAM. Po zaciętej pierwszej partii STAFF TEAM wygrał seta po grze na przewagi. W drugim lepsi okazali się zawodnicy ZUS.  Trzecia partia to znowu wyrównane starcie i tym razem lepiej grę nerwów wytrzymali gości, którzy pokonali ZUS 2:1.

Następna kolejka odbędzie się 18 lutego 2018 i szykują się niesamowite pojedynki. Przypominamy, iż o kolejności w tabeli będą decydowały w odpowiedniej kolejności: ilość zdobytych punktów, liczba wygranych meczów, bilans setów i na samym końcu bilans małych punktów.