Sprawozdanie z IX i X kolejki Company Volleyball League

CVL_2016_521

W dniu 19 lutego odbyła się ostatnia kolejka drugiego sezonu ligi siatkówki Company Volleyball League. Losy tytułu mistrzowskiego ważyły się do samego końca podobnie jak pozostałe pozycje na podium.  W pierwszym spotkaniu tego dnia naprzeciwko siebie stanęły zespoły

JARZYNKA NA CIEPŁO oraz STAFF TEAM. Początek pierwszego seta był bardzo wyrównany. W pewnym momencie zespół gości odskoczył na kilka punktów przewagi, którą systematycznie powiększali. Ostatecznie STAFF TEAM wygrał seta do 16. Druga partia zaczęła się od prowadzenia 4:0 dla gości i ponownie to oni dyktowali warunki w tej partii. Pomimo dużej przewagi zawodnicy JARZYNKI NA CIEPŁO się nie poddawali, ale nie zdołali przechylić szali zwycięstwa na swoją stronę i w konsekwencji przegrywali już 0:2. Taki obrót sprawy spowodował, iż gospodarze stracili już szanse na mistrzostwo. Ostatecznie STAFF TEAAM wygrał również ostatniego seta i w konsekwencji pozostał w walce o brązowy medal.

Kolejny pojedynek pomiędzy drużynami PETARDA i NOX SHADOWS miał zdecydować, kto pozostanie w grze o najniższy stopień podium. Zarówno pierwsza jak i druga partia padła łupem gospodarzy, którzy prowadząc 2:0 musieli wygrać również seta numer trzy by wygrać za 3 punkty i zrównać się z STAFF TEAM w tabeli. Zaraz na samym początku ostatniej partii PETARDA wypracowała sobie przewagę kilku punktów, którą miała cały czas pod kontrolą i również ten set padł łupem zespołu PETARDA.

Mecz numer trzy między drużynami ZUS i STAFF TEAM, był ważny dla gości, którzy chcąc wywalczyć najniższy stopień podium musieli wygrać przynajmniej seta. Pierwsza partia potoczyła się jednak pod dyktando zespołu ZUS, który wygrał ją do 16. W drugiej STAFF TEAM od początku narzucił wysokie tempo i prowadził 12:7. Dzięki mądrej grze i utrzymaniu wypracowanej przewagi wygrał tą partię. W ten sposób w meczu mieliśmy remis. Trzeci set wygrali zawodnicy STAFF TEAM i w wyniku tego wywalczyli dwa punkty, które dały im trzecie miejsce.

W ostatnim spotkaniu tego dnia rywalizowały drużyny NOX SHADOWS oraz JARZYNKA NA CIEPŁO. W ostatecznym rozrachunku goście wygrali 2:1.

Wszystkim zespołom dziękujemy za udział w rozgrywkach, a zwycięzcom gratulujemy wygranych. Już teraz pragniemy zaprosić wszystkich miłośników tego sportu do zgłaszania swoich drużyn na trzeci sezon.