Sprawozdanie z IX kolejki Company Futsal League

Dnia 12-11-2017 rozegraliśmy dziewiątą kolejkę spotkań ligi futsalu. W pierwszym spotkaniu już w 3 minucie HL DISPLAY prowadził 1:0, a minutę później Łukasz Lewandowski doprowadził do wyrównania. Później do głosu doszli gospodarze, którzy ostatecznie wygrali całe spotkanie.

Mecz numer dwa był popisem strzeleckim Łukasza Grzebieniowskiego, który zdołał strzelić aż 9 bramek, z 12 jakie zdobyli gospodarze. W wyniku tego FC PROMIL pewnie pokonał FUTSAL GANG.

Rywalizacja numer trzy to mecz kolejki. Przebiegu tej rywalizacji nie chcemy zdradzać. W związku z tym zapraszamy do obejrzenia filmu, który niebawem będzie dostępny.

Starcie numer trzy, które jak wiemy również było nominowane, do spotkania kolejki stało też na bardzo wysokim poziomie. Przez długi czas żadnej z drużyn nie udawało się zdobyć bramki. Dopiero w 15 minucie Karol Suchorabski dał prowadzenie gospodarzom. Jeszcze przed przerwą goście wyrównali. Druga część to również ostra sportowa walka i dopiero gol w 36 minucie Łukasza Nowaka dał Zwycięstwo FATROM.

Mecz numer cztery między ekipami MASACRA i FC RENTA to niesamowicie zacięty i wyrównany pojedynek. Po pierwszych 20 minutach na tablicy widniał wynik 1:1. W drugiej części obie ekipy stwarzały sobie dogodne sytuacje, ale nie potrafili ich wykorzystać. W dodatku w wyniku uzyskania 5 fali przez gospodarzy FC RENTA dwukrotnie miała szansę pokonać bramkarza rywali, co się jednak nie udało. Jak mówi piłkarskie powiedzenie, że niewykorzystane sytuacje się mszczą to i w tym wypadku się zemściło gdyż w 38 minucie Mariusz Pęciak zdobył jak się okazało zwycięskiego gola dla MASACRY.

Cenne zwycięstwa tego dnia odniosły zespoły z czołówki tabeli tj. KOLEKTYW FC i PRYZMAT ZABRZE, przy czym w drugim przypadku mecz się nie odbył gdyż ekipa gości oddała mecz walkowerem.

Po dziewiątej kolejce w fotelu lidera zasiada PRZYMAT ZABRZE. Na drugim miejscu dzięki lepszemu bilansowi bramkowemu jest SOLIDARNOŚĆ OPEL, a na trzecie wskoczyli zawodnicy KOLEKTYW FC. W klasyfikacji króla strzelców nastąpiły zmiany. Na jej czele stoi Łukasz Grzebieniowski (FC PROMIL) z 25 bramkami, za nim jest Daniel Warchałowski (FRS JUBILO) mając 22 gole, a na trzecim miejscu mamy króla strzelców z poprzedniego sezonu Daniela Rakowieckiego (PRYZMAT ZABRZE) z 19 celnymi trafieniami. Oj będzie ciekawie w tym roku o koronę w tej klasyfikacji. W sumie tego dnia padło 57 bramek i pokazano 2 żółte i 2 czerwone kartki. W następnej kolejce pauzują w wyniku czerwonych kartek: Mariusz Moczek (HL DISPLAY) i Rafał Rzepka (FC RENTA).