Sprawozdanie z V kolejki Company Volleyball League

cvl_2016_305

W pierwszym spotkaniu tego dnia z powodu kłopotów kadrowych zespół PETARDA oddał mecz walkowerem i tym samym JARZYNKA NA CIEPŁO łatwo zdobyła trzy punkty.

Kolejne spotkanie to mecz o ważne punktu pomiędzy zespołami STAFF TEAM i ZUS. Pierwsza partia była bardzo wyrównana. W pewnym momencie ZUS odskoczył na pięć punktów, ale STAFF szybko zniwelował przewagę do jednego oczka. Ostatecznie końcówka tej partii należała do zawodników ZUS-u, którzy wgrali seta do 20. W drugiej partii STAAFF wiedział, że by nawiązać walkę o zwycięstwo musi partię wygrać. Od samego początku gospodarze mieli delikatną przewagę w postaci jednego lub dwóch punktów. Taki stan utrzymał się do końca i STAFF TEAM pokonał ZUS do 23. Ostatni set był już dominacją gości i pewnie wygrany do 16.

Trzecie spotkanie, jakie było zaplanowane na ten dzień zostało przełożone na inny termin.

W tabeli na fotelu lidera nadal zasiada ZUS, a na drugie miejsce wskoczyli zawodnicy zespołu JARZYNKA NA CIEPŁO tracąc do lidera dwa punkty i mając jeszcze jedno zaległe spotkanie. W związku z tym druga runda zapowiada się bardzo ciekawie.