Sprawozdanie z VI kolejki Company Futsal League

W dniu 22-10-2017 rozegraliśmy szóstą kolejkę spotkań ligi futsalu. Tego nie udało się rozegrać tylko jednego spotkania i w wyniku tego MASACRA otrzymała łatwe trzy punkty.

W pierwszym starciu HL DISPLAY pewnie pokonał ekipę FEBYS MONTERY FORTRESS, choć do przerwy widniał wynik 6:1 i teoretycznie wszystko było możliwe. W drugim starciu FC PROMIL zaczął spotkanie z „wysokiego C” strzelając bramkę już w 4 minucie. Po pierwszych 20 minutach FC PROMIL prowadził 3:2. Goście raz po raz próbowali doprowadzić do remisu, ale to ostatecznie gospodarze wygrali 6:4.

Kolejne spotkanie między zespołem FUTSAL GANG i FC AMELINIUM zaczęło się od prowadzenia ekipy FUTSAL GANG i dopiero w 11 minucie goście wyrównali, a w 14 wyszli na prowadzenie, którego już nie oddali do końca meczu

Pierwszej porażki w sezonie doznali zawodnicy SOLIDARNOŚĆ OPEL ulegając 1:5 drużynie FATER Z MODYMI. Przebiegu rywalizacji w „MECZU KOLEJKI” nie chcemy zdradzać. W związku z tym zapraszamy do obejrzenia filmu, który niebawem będzie dostępny. Na pewno warto go będzie zobaczyć.

Po szóstej kolejce w fotelu lidera nastąpiła zmiana i obecnie zasiada w nim zespół FATER Z MODYMI. Na czele klasyfikacji króla strzelców stoi Daniel Rakowiecki (PRYZMAT ZABRZE) z 16 celnymi trafieniami. W sumie tego dnia padły 62 bramki i pokazano 1 żółtą kartkę.