Sprawozdanie z VII i VIII kolejki Company Volleyball League

CVL_2016_363

CVL_2016_340

W pierwszym spotkaniu tego dnia naprzeciwko siebie stanęły zespoły ZUS i JARZYNKA NA CIEPŁO. Był to ważny pojedynek dla obu ekip, gdyż jego wynik mógł zdecydować o tym, kto wysunie się na prowadzenie w tabeli i będzie bliżej tytułu mistrzowskiego. W pierwszej partii ZUS zaczął z wysokiego poziomu i prowadził 10:4. To jednak nie zraziło rywali, którzy po ostrej pogoni dogonili rywali i w końcówce partii o zwycięstwie decydowała gra na przewagi, którą wygrał ZUS. Druga partia, a dokładnie jej początek był bardzo wyrównany. Od stanu 15:11 dla ZUS gospodarze odskoczyli na bezpieczna przewagę która zaowocowała wygraniem drugiej partii. Trzeci set również padł łupem gospodarzy i w wyniku tego trzy punkty powędrowały na konto zespołu ZUS.

Zaplanowane na ten dzień spotkania zespołu STAFF TEAM z powodu kłopotów kadrowych się nie odbyły i dzięki temu zarówno NOX SHAFOWS jak i PETARDA otrzymały łatwe trzy punkty. W kolejnym spotkaniu tego dnia ZUS grał z zawodnikami drużyny PETARDA. Pierwszy set pewnie wygrali goście. W drugiej partii PETARDA postanowiła już utrudnić rywalom wygranie seta i starała się trzymać dystans. Niestety dla gospodarzy ZUS od stanu 13:10 systematycznie powiększał przewagę i wygrał drugą partię do 15. Takim samym wynikiem zakończył się trzeci set i ZUS wygrał całe spotkanie 3:0.

W ostatnim rozegranym meczu tego dnia JARZYNKA NA CIEPŁO grała z zespołem NOX SHADOWS. Spotkanie toczyło się w każdej partii pod dyktando gospodarzy, którzy do 12, 14 i 9 wygrywali sety i w konsekwencji całe spotkanie 3:0.

W tabeli na fotelu lidera nadal zasiada ZUS mając pięć punktów przewagi nad zespołem JARZYNKA NA CIEPŁO, ale sprawa tytułu nie jest jeszcze przesądzona. Do samego końca będzie się również toczyła walka o trzecie miejsce, gdyż nawet NOX SHADOWS ma matematyczne szanse na podium. W związku z tym ostatnia kolejka spotkań, która jest zaplanowana na 19 lutego zapowiada się bardzo ciekawie.