Sprawozdanie z VII kolejki Company Futsal League

W dniu 29-10-2017 rozegraliśmy siódmą kolejkę spotkań ligi futsalu. Wszystko zaczęło się od meczu kolejki. Przebiegu tej rywalizacji nie chcemy zdradzać. W związku z tym zapraszamy do obejrzenia filmu. Na pewno warto go będzie zobaczyć.

Kolejnym spotkaniem było starcie między zespołami KOLEKTYW FC i UNIDOM BAD BOYS. Między tymi ekipami w tabeli był tylko punkt różnicy. Spotkanie było bardzo wyrównane i zacięte. Dopiero w końcówce meczu, a dokładnie w 39 i 40 minucie dzięki strzelonym bramkom odnieśli cenne zwycięstwo.

Do niespodzianki doszło w meczu numer cztery gdzie MASACRA po bramce w 2 minucie Grzegorza Brodawki prowadziła 1:0. Po pierwszej połowie to FATER Z MODYMI był lepszy i na tablicy widniał wynik 3:1 dla gospodarzy. W drugiej części MASACRA najpierw wyrównała, by w 33 minucie jak się później okazało strzelić zwycięską bramkę.

Ostatnie dwa spotkania tego dnia również nie odstawały od wcześniejszych. Najpierw FRS JUBILO pokonało FC PROMIL. Z kolei w ostatnim meczu tego dnia PRYZMAT ZABRZE wygrał z zespołem DECATHLON CAR GLIWICE. Swoje zwycięstwa tego dnia odnieśli również FC RENTA i SOLIDARNOŚĆ OPEL.

Po siódmej kolejce w fotelu lidera nastąpiła zmiana i obecnie zasiada w nim zespół PRZYMAT ZABRZE dzięki lepszemu bilansowi bramkowemu gdyż taką samą ilość punktów mają SOLIDARNOŚĆ OPEL i FC AMELINIUM. Na czele klasyfikacji króla strzelców stoi Daniel Rakowiecki (PRYZMAT ZABRZE) z 16 celnymi trafieniami, ale tuż za jego plecami jest Mariusz Krupiński (FATER Z MODYMI). W sumie tego dnia padły 64 bramki i pokazano 8 żółtych kartek.