Sprawozdanie z VIII kolejki Company Futsal League

W dniu 05-11-2017 rozegraliśmy ósmą kolejkę spotkań ligi futsalu. W pierwszym spotkaniu FRS JUBILO wysoko pokonało MONTER-ów. Kolejne spotkania były już bardziej wyrównane. Pojedynek numer dwa między ekipami FATER Z MODYMI i FC PROMIL był niesamowicie zacięty. Pierwsi na prowadzenie wyszli goście, ale FATRY szybko wyrównały i po pierwszej połowie prowadzili 3:2. W drugiej to PROMIL strzelił więcej goli i mecz skończył się podziałem punktów.

Kolejne starcie między liderem tabeli i zawodnikami MIESZANKI WYBUCHOWEJ było również zacięte. Po pierwszej połowie prowadził PRZYMAT, ale na początku drugiej gospodarze doprowadzili do remisu. Decydujące okazały się bramki zdobyte między 32 i 34 minutą przez PRYZMAT. Ostatecznie dzięki nim goście wyszli na prowadzenie, którego nie oddali do końca meczu, pomimo iż MIESZANKA miała okazję doprowadzić do remisu.

Do niespodzianki doszło w rywalizacji FC RENTA i FC AMELINIUM. Gospodarze już w 5 minucie prowadzili, a po niefortunnej interwencji zawodnika FC AMELINIUM w 10 minucie prowadzili 2:0. Jeszcze w pierwszej połowie goście zdołali strzelić bramkę kontaktową. W drugiej połowie padła jedna bramka zdobyta przez FC RENTA po szybkim kontrataku. Do końca meczu wynik nie uległ już zmianie.

Rywalizacja numer pięć to mecz kolejki. Przebiegu tej rywalizacji nie chcemy zdradzać. W związku z tym zapraszamy do obejrzenia filmu, który niebawem będzie dostępny. Na pewno warto go będzie zobaczyć.

Ostatnie dwa spotkania tego dnia również nie odstawały od wcześniejszych. Najpierw KOLEKTYW FC pokonało FUTSAL GANG. Z kolei w ostatnim meczu tego dnia SOLIDARNOŚĆ OPEL wygrał z zespołem UNIDOM BAD BOYS.

Po ósmej kolejce w fotelu lidera zasiada PRZYMAT ZABRZE dzięki lepszemu bilansowi bramkowemu gdyż taką samą ilość punktów mają SOLIDARNOŚĆ OPEL. Na czele klasyfikacji króla strzelców stoi Daniel Warchałowski (FRS JUBILO) tuż za nim jest Daniel Rakowiecki (PRYZMAT ZABRZE) z 19 celnymi trafieniami. W sumie tego dnia padło 67 bramek i pokazano 6 żółtych kartek.