Sprawozdanie z X kolejki Company Futsal League

Dnia 19-11-2017 rozegraliśmy dziesiątą kolejkę spotkań ligi futsalu. W pierwszym spotkaniu już w 1 minucie HL DISPLAY prowadził 1:0, a minutę później Paweł Gnacikowski doprowadził do wyrównania. Później do głosu doszli gospodarze, którzy ostatecznie wygrali całe spotkanie.

Mecz numer dwa również bardzo szybko rozpoczął się od strzelania goli, gdyż w pierwszej minucie prowadzenie dla FRS JUBILO dał Marcin Szeliga. Jak się okazało to była jedyna bramka w tej części meczu. Na początku drugiej połowy do remisu doprowadził Łukasz Ballas. Natychmiastowo na tą bramkę odpowiedzieli gospodarze i w 26 minucie znowu prowadzili. Ostatecznie padły jeszcze dwie bramki, które zdobywali zawodnicy FRS JUBILO i to oni wygrali ten mecz.

Kolejne dwa starcia wygrywali goście. Najpierw KOLEKTYW FC dopisał do swojego konta trzy punkty, a następnie UNIDOM BAD BOYS pokonał rywali 4:2.

Rywalizacja numer pięć to mecz kolejki. Przebiegu tej rywalizacji nie chcemy zdradzać. W związku z tym zapraszamy do obejrzenia filmu, który niebawem będzie dostępny.

Ostatnie starcie tego dnia pomiędzy ekipami FC PROMIL i SOLIDARNOŚĆ OPEL rozpoczęło się od prowadzenia gości, którzy w 3 minucie wyszli na prowadzenie. W dziesiątej minucie Rafał Kubicki doprowadził do wyrównania, a dwie minuty później Jarosław Zimny dał prowadzenie gospodarzom. Jeszcze przed przerwą goście najpierw wyrównali i ponownie wyszli na prowadzenie. W drugiej połowie padły tylko dwie bramki i obie dla ekipy SOLIDARNOŚĆ OPEL, która wygrała to spotkanie 5:2

Rywalizacja między zespołami MASACRA i PRYZMAT ZABRZE została przełożona na inny termin.

Po dziesiątej kolejce w fotelu lidera zasiada PRZYMAT ZABRZE. Na drugim miejscu dzięki lepszemu bilansowi bramkowemu jest SOLIDARNOŚĆ OPEL, a na trzecim zawodnicy KOLEKTYW FC. W klasyfikacji króla strzelców bez zmian. Na jej czele stoi Łukasz Grzebieniowski (FC PROMIL) z 25 bramkami, za nim jest Daniel Warchałowski (FRS JUBILO) mając 23 gole, a na trzecim miejscu mamy króla strzelców z poprzedniego sezonu Daniela Rakowieckiego (PRYZMAT ZABRZE) z 19 celnymi trafieniami. W sumie tego dnia padło 53 bramki i pokazano tylko 1 żółtą kartkę.