Sprawozdanie z XI kolejki Company Futsal League

Dnia 26-11-2017 rozegraliśmy jedenastą kolejkę spotkań ligi futsalu. Pierwszy mecz zgodnie z ustaleniami kapitanów z dnia 12 listopada został przeniesiony na inny termin. Drugie starcie między ekipami PRYZMAT ZABRZE i HL DISPLAY był meczem kolejki Przebiegu tej rywalizacji nie chcemy zdradzać. W związku z tym zapraszamy do obejrzenia filmu.

Kolejna rywalizacja to mecz między FC RENTA i FATER Z MODYMI. Pierwsi bramkę strzelili gospodarze, ale dwie minuty później Michał Wiśniewski doprowadził do wyrównania. Takim też wynikiem zakończyła się pierwsza połowa. Początek drugiej był podobny, bo najpierw Michał Szczypała ponownie dał prowadzenie drużynie FC RENTA, a chwilę po tym Łukasz Nowak wyrównał. Decydujące ciosy wyprowadzili gospodarze, którzy szybko strzelając dwie bramki ponownie wyszli na prowadzenie i już go nie oddali.

Bardzo ciekawie wyglądały też ostatnie dwa spotkania. Najpierw podejmowało FC PROMIL. Tutaj obie drużyny grały do upadłego. Pierwsza połowa zakończyła się prowadzeniem gospodarzy, ale w drugiej FC PROMIL dzięki bramce Jarosława Zimnego doprowadził do remisu, a decydujący cios zadał kapitan gości Rafał Kubicki.

Po tym meczu DECATHLON CAR GLIWICE toczy zacięty bój z zawodnikami drużyny FUTSAL GANG. Pierwsi na prowadzenie wyszli gospodarze po golu w 4 minucie Pawła Musiała. Dwie minuty później goście wyrównali i przed przerwą wyszli na prowadzenie. W drugiej części obie ekipy stwarzały sobie sytuacje strzeleckie, ale więcej ich wykorzystali zawodnicy FUTSAL GANG.

Tego dnia swoje mecze wygrały również zespoły UNIDOM BAD BOYS i KOLEKTYW FC.

Po jedenastej kolejce w fotelu lidera zasiada PRZYMAT ZABRZE. Na drugim miejsce wskoczyła ekipa KOLEKTYW FC. Natomiast SOLIDARNOŚĆ OPEL, spadło na miejsce trzecie. W klasyfikacji króla strzelców bez zmian. Na jej czele stoi Łukasz Grzebieniowski (FC PROMIL) z 25 bramkami, za nim jest Daniel Warchałowski (FRS JUBILO) mając 23 gole, a na trzecim miejscu mamy króla strzelców z poprzedniego sezonu Daniela Rakowieckiego (PRYZMAT ZABRZE) z 19 celnymi trafieniami. W sumie tego dnia padło 37 bramek i pokazano tylko 1 żółtą kartkę. Następna kolejka odbędzie się w dniu 3 grudnia na hali sportowej GÓRNE WAŁY w Gliwicach przy ulicy Górnych Wałów 29.