Sprawozdanie z XII kolejki Company Futsal League

Dnia 03-12-2017 rozegraliśmy dwunastą kolejkę spotkań ligi futsalu. Pierwsze starcie pomiędzy ekipami FC PROMIL i HL DISPLAY stało na bardzo dobrym poziomie. Już w 6 minucie Łukasz Grzebieniowski dał prowadzenie gospodarzom, a dwie minuty później Mariusz Moczek doprowadził do wyrównania. Jeszcze przed przerwą FC PROMIL wyszedł na prowadzenie i wynikiem 2:1 zakończyła się pierwsza połowa. Na początku drugiej części meczu Paweł Rosak doprowadził do remisu. Decydująca bramka padłą w 31 minucie i dała ona wygraną drużynie FC PROMIL.

Kolejne starcie było rywalizacją między drugą i trzecią drużyną w tabeli. Pierwsza bramka padła w 11 minucie i jej strzelcem był Mariusz Raczyński. W ostatnich sekundach pierwszej połowy SOLIDARNOŚĆ OPEL wyrównała stan spotkania. W drugiej części szybko strzelone trzy bramki przez KOLEKTYW FC dały tym zawodnikom prowadzenie, którego już nie oddali do końca meczu.

Rywalizacja między zespołami MASACRA i UNIDOM BAD BOYS od początku była bardzo wyrównana. Pierwsza bramka padła w 3 minucie a jej strzelcem był Grzegorz Makowski i tym samym dał gospodarzom prowadzenie. Rywale wyrównali w 7 minucie. Po pierwszej połowie na tablicy widniał wynik 4:3 dla zawodników zespołu MASACRA. W drugiej również nie brakowało emocji jednak wyborowa forma tego dnia Dawida Nitkiewicza, który strzelił tego dnia 7 bramek dała wygraną gospodarzom.

W kolejnych dwóch spotkaniach zwycięstwa odniosły zespoły FRS JUBILO i PRYZMAT ZABRZE.

Rywalizacja numer sześć pomiędzy zespołami DECATHLON CAR GLIWICE i FEBYS MONTERY FORTRESS układała się na korzyść gospodarzy, którzy skrupulatnie wykorzystali błędy rywali i prowadzili po pierwszej połowie 2:0. W drugiej części decydujące okazały się bramki zdobyte przez DECATHLON między 28 a 30 minutą meczu w trakcie których MONTERY straciły 3 gole i mimo starań nie udało się dogonić rywali, a nawet do nich zbliżyć. Ostatecznie to DECATHLON CAR GLIWICE mógł po końcowym gwizdku cieszyć się z wygranej. Ostatnie spotkanie między drużynami FC RENTA i MIESZANKĄ WYBUCHOWĄ było meczem kolejki Przebiegu tej rywalizacji nie chcemy zdradzać. W związku z tym zapraszamy do obejrzenia filmu z tego spotkania.

Po dwunastej kolejce w fotelu lidera zasiada PRZYMAT ZABRZE. Na drugim miejsce jest ekipa KOLEKTYW FC. Natomiast SOLIDARNOŚĆ OPEL, zajmuje miejsce trzecie. W klasyfikacji króla strzelców delikatne zmiany. Na jej czele stoi Łukasz Grzebieniowski (FC PROMIL) z 27 bramkami, na drugie miejsce wskoczył Daniel Rakowiecki (PRYZMAT ZABRZE) z 25 celnymi trafieniami. Natomiast na trzecie spadł Daniel Warchałowski (FRS JUBILO) mając strzelone 24 gole. W sumie tego dnia padły 63 bramki i pokazano 3 żółte kartki.