Sprawozdanie z zakończenia ligi – V kolejki Company Volleyball League

W dniu 18-02-2018 piątą kolejkę ligi siatkówki CFL. Już na początku było wiadome, że każde spotkanie dostarczy ogrom emocji i tal też było.

W pierwszym meczu zawodnicy GRAM KIBICUJE POMAGAM, chcąc marzyć o brązowych medalach musieli pokonać ZUS i liczyć na ich potknięcie w kolejnym meczu. Rozpoczęło się od przegranej pierwszej partii. Drugą udało się wygrać do 16, ale w ostatniej decydującej to ZUS okazał się lepszy. Taki obrót sprawy spowodował, iż Poznaliśmy brązowych medalistów sezonu 2017/2018, którymi został ZUS.

Wygrana zespołu STAFF TEAM nad drużyną FURIA spowodowała, iż kwestia tytułu mistrzowskiego była cały czas otwarta. O tym, kto zostanie nowym mistrzem decydował pojedynek pomiędzy ekipami STAFF TEAM i ENDORFINA NEWTECH.  Pierwszą partię po zaciętej walce wygrała drużyna STAFF TEAM.W drugiej partii do pierwszej przerwy technicznej zespoły szły łeb w łeb, ale później inicjatywę przejęła ENDORFINA NEWTECH, która wygrała tą partię do 13. Taki wynik nic nie zmieniał bo tylko zwycięstwo dawało prawo do szczęścia z pierwszego miejsca. W ostatnim secie od początku na parkiecie dominowali goście i to oni wygrali całą rywalizacje.

W konsekwencji tytuł mistrzowski w sezonie 2017/2018 został zespół ENDORFINA NEWTECH. Drugie miejsce wywalczył zespół STAFF TEAM, a na najniższym stopniu podium stanęli zawodnicy zespołu ZUS. W klasyfikacji końcowej na czwartym miejscu znalazła się ekipa GRAM KIBICUJĘPOMAGAM, a na piątym uplasowała się drużyna FURIA. W trakcie ceremonii wręczenie nagród przyznane zostały również indywidualne wyróżnienia. Oto lista zawodników, do których powędrowały statuetki: Paweł Michta (FURIA), Jacek Szurgot (GRAM KIBICUJĘ POMAGAM), Klaudiusz Florian (ZUS), Sebastian Sieroń (STAFF TEAM) oraz Andrzej Jaros (ENDORFINA NEWTECH). W ostatnim przypadku oddał on swoją nagrodę koledze z drużyny Łukaszowi Słodowskiemu.

Wiemy, że wszystkie drużyny na dzień dzisiejszy potwierdziły swój udział w nowym sezonie, który rozpocznie się dopiero w wrześniu lub październiku. Z naszej strony możemy powiedzieć, że dołożymy wszelkich starań, aby uatrakcyjnić rozgrywki w nowym sezonie. Do zobaczenia.