Sprawozdanie z zakończenia ligi – XXX kolejki Company Futsal League

W dniu 13-05-2018 zakończyliśmy sezon 2017/2018 ligi futsalu Company Futsal League. Przedstawiamy wyniki dzisiejszych spotkań oraz tabelę końcową. Ostatecznie tytuł mistrzowski obroniła ekipa PRYZMAT ZABRZE. Po zaciętej walce na drugim miejscu znalazła się drużyna KOLETKYW FC, a brązowe medale przypadły zawodnikom SOLIDARNOŚĆ OPEL. W trakcie sezony była prowadzona klasyfikacja najlepszego strzelca ligi, którą wygrał Łukasz Grzebieniowski (KOLEKTYW FC). Pozostałe dwa indywidualne wyróżnienia zostały przydzielone na podstawie głosowania przez drużyny. W związku z tym tytuł najlepszego bramkarza powędrował do Łukasza Gaik (PRYZMAT ZABRZE) z kolei za najbardziej wartościowego zawodnika uznano Daniela Rakowieckiego (PRYZMAT ZABRZE). Ostatnie wyróżnienie w postaci Pucharu FAIR PLAY powędrowało do zespołu FUTSAL GANG. Ostatnim akcentem sezonu będzie puchar ligi rozgrywany dnia 27 maja równie z na hali sportowej SOŚNICA. W turnieju weźmie udział 16 drużyn. Zespoły zostaną rozstawione do losowania zgodnie z zajętym miejsce w tabeli obecnego sezonu. Pierwszy koszyk miejsca 1-4, drugi koszyk miejsca 5-8, trzeci koszy miejsca 9-12 i ostatni czwarty koszyk ekipy z miejsc 13-15 plus dwie drużyny spoza ligi. Terminarz będzie dostępny 14-05-2018 wraz z filmem dokumentującym losowanie grup 😉 W wyniku sytuacji, iż ekipa FC AMELINIUM oraz FRS JUBILO łączą się na zawody, nastąpiło przesunięcie o jedno miejsce do góry jeśli chodzi o rozstawienie. Dzięki temu HL DISPLAY wskoczył do drugiego koszyka, a ekipa FUTSAL GANG znalazła się w koszyku trzecim. Nowe zespoły spoza ligi tj. PRO POINT oraz TOM-TECH znalazły się w koszyku czwartym.